Šestošolci pogozdovali na Nanosu

V soboto, 28. aprila 2018, so se učenci iz 6. a-razreda OŠ Danila Lokarja Ajdovščina in njihovi starši s prav posebnim namenom zbrali na Nanosu. Med obvezno opremo so sodili kramp in rokavice, primerna obutev in veliko delovne vneme. Vse to je bilo namreč potrebno za delovno akcijo pogozdovanja, za katero so se odločili v okviru projekta ‘Trajnostna energija za boljši svet 2018’.

Pred začetkom dela so prisluhnili pozdravnim besedam gospoda Egona Seljaka, predsednika agrarne skupnosti.

Sledila je demonstracija dela, ki jo je izvedel oče šestošolca, zaposlen na Zavodu za gozdove Slovenije, ki je akcijo tudi organiziral in v celoti koordiniral.

Vsi udeleženci so skupaj posadili okrog 1000 sadik smreke na površini degradiranega gozda. S tem so pripomogli k pogozditvi ogolele površine, ki bo čez nekaj let lahko v ponos vsem nam, predvsem pa v korist naslednjim generacijam. Po končanem delu je sledilo zasluženo okrepčilo v gostišču Abram, prijetno utrujeni otroci in starši so se razveselili okusnih njokov z golažem.

Akcija je vsekakor uspela. Za to se zahvaljujemo glavnemu organizatorju, gospodu Mateju Vugi, Zavodu za gozdove Slovenije ter Agrarni skupnosti Ravnik – Orlovše, brez katerih dogodka ne bi mogli izpeljati. Hvaležni pa smo tudi vsem staršem in otrokom, ki so si na lepo sončno soboto med majskimi počitnicami vzeli čas, da smo tako lahko skupaj naredili nov korak proti boljšemu jutri.

Petra Kodre

VIR: https://m.mojaobcina.si/ajdovscina/novice/sestosolci-pogozdovali-na-nanosu.html