S študenti v hribe… na Nanos 2015

Ker se je v teh dneh napoved še poslabšala, jutrišnji izlet žal odpovedujemo. Skupina zagnanih in snega željnih študentov vseeno ne bo lenarila in se bo jutri odpravila na Šmarno goro. Če želite tudi sami pretegniti noge, dobite pri Nuši več informacij (nusa.verdev@gmail.com, 041 840 903).

 

Krasni jesenski dnevi bežijo mimo vas, medtem ko iz predavalnic opazujete skoraj poletno razpoloženo vreme in sanjate o kakšnem planinskem podvigu? Konec sanjarjenja! Potrebno je vzeti pot pod noge in se odpraviti »S študenti v hribe«.

DSC_0054 (3)

Podali se bomo v lov za še bolj poletnimi temperaturami, kot smo jih deležni v zadnjih dneh. Odpravili se bomo tja, kamor nas običajno vodijo topli sončni žarki. Ja, v smeri obale, ampak ne čisto do nje. Ustavili se bomo na Razdrtem, pod markantnim vrhom, ki ga na poti na morje oko nikoli ne spregleda. Osvojili bomo Suhi vrh, najvišjo točko Nanoške planote.

Na izlet se bomo odpravili v nedeljo, 22.11.2015, ob 8.00. Naš kraj srečanja bo Parkirišče na Dolgem mostu, od koder se bomo z avtomobili odpeljali do Razdrtega in se povzpeli mimo Vojkove koče na Nanosu na Suhi vrh, za kar bomo potrebovali 2 uri. Prav toliko časa bomo porabili za sestop nazaj v dolino, vmes pa bo seveda čas za topel obrok na koči.

Obvezna oprema:
Gojzarji, nahrbtnik, vetrovka, udobne dolge hlače, pulover, kapa, rezervno perilo, malica in pijača, zložljivi dežnik, vrečka za smeti. Na poti se bomo ustavili v Vojkovi koči, tako da kakšen evro ali dva ne bosta odveč.

Slabo vreme:
V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti ali cilja, prestavitve izleta oz. (v najslabšem primeru) njegove odpovedi, v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Več informacij: https://www.facebook.com/events/1031182366933643/

Prijave:
Prijave potekajo preko elektronskega obrazca https://docs.google.com/forms/d/1OocZkhholQhWI2NMI5-LSLpY8snTgxiMajbvpTL_074/viewform?c=0&w=1

Prevoz:
Prevoz je lasten. Ob prijavi je potrebno navesti, če lahko peljete še koga izmed udeležencev. Stroški prevoza se porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje, za nižji ogljični odtis našega planinskega pohajkovanja.

Vodja izleta in informacije:
Nuša Verdev (nusa.verdev@gmail.com, 041 840 903), vodnica Planinske zveze Slovenije.

PS: Status gor ali dol, vsi ste vabljeni. 🙂

VIR: https://www.facebook.com/events/1031182366933643/