Harmonikaši ponovno raztegnili meh na Nanosu

V nedeljo, 20. 7. 2014, je na Nanosu pri cerkvi sv. Hieronima potekal blagoslov harmonik in drugih inštrumentov. Prireditev je potekala v okviru poletnih prireditev IMAGO SLOVENIAE pod okriljem Občine Vipava v organizaciji Turističnega društva Podnanos.

a
Mladi šembijski harmonikaši.

Ob 12. uri je potekala sveta maša, ki jo je daroval župnik Janez Kržišnik. Iz Vrhpolja je priromal peš v spremstvu enega pohodnika. K cerkvi je prispelo več pohodnikov iz različnih smeri. Največ romarjev je bilo iz Vrhpolja, ker so sodelovali pri mašnem bogoslužju. Mašo so popestrili vrhpoljski pevci v sodelovanju s podkrajskimi Marjeticami. Po maši in blagoslovu inštrumentov so glasbeniki popestrili popoldan vsem navzočim. V gosteh smo imeli harmonikaško skupino Be-Es-As. Orkestru so se pridružili tudi mladi domači harmonikaši, ki so se izkazali, kako spretni so pri igranju svojega inštrumenta. Zaigrali so najbolj znane narodno zabavne skladbe Lojzeta Slaka, Ivana Ruparja, Franca Miheliča in drugih avtorjev.

Veseli smo, da so se obiskovalci na planoti Nanos dobro počutili, saj so dogodek popestrili in seveda tudi obogatili s petjem in plesnimi koraki.

Tekst in foto: Cecilija Vitežnik