Blagoslov harmonik in drugih inštrumentov 2015

Melodije domačih viž oživele nanoško planoto

V nedeljo, 19. 7. 2015, so bile že jutranje temperature zelo visoke, zato se je marsikdo odpravil na Nanos k cerkvi sv. Hieronima, kjer je potekala sveta maša in je bila temperatura zraka nekoliko nižja.

SAM_2964

Že drugo leto zapored je daroval sveto mašo vrhpoljski župnik Janez Kržišnik. Posebnost te nedelje je, da poleg mašne daritve organizira TD Podnanos, že nekaj let, še blagoslov harmonik in drugih inštrumentov. Že tretjič zapored pa je potekala prireditev v okviru poletnih prireditev IMAGO SLOVENIAE pod okriljem Občine Vipava. Po maši je sledil koncert harmonikašev.

SAM_2986

Tokrat smo prisluhnili domačim vižam izpod glasbenih prstov domačih fantov. Marsikaterega poslušalca so tako navdušili, da je z veseljem zapel poznane narodne skladbe.

SAM_3015
Ponovno so nam glasbeniki pričarali nepozabno doživetje na nanoški planoti, ki ga bomo lahko obiskovalci prireditve še dolgo nosili v srcu in svoje prijetno doživetje delili z vsemi prijatelji. Vabljeni tudi vi drugo leto na Nanos, da boste tudi vi delili svoje veselje do domačih melodij z nami in kjer se boste lahko naužili svežega nanoškega zraka.

Cecilija Vitežnik