20. Kolesarska dirka Vipava – Nanos

V soboto 12. septembra je bila na vrsti jubilejna 20. Kolesarska dirka Vipava – Nanos. Kolesarska zveza je organizatorju KK Izvir Vipava prav s tega vidika omogočila poleg pokalne tekme še organizacijo državnega prvenstva za kolesarje amaterje, masterse in kategorije žensk, v vzponu s cestnimi kolesi.

Nanos_DP_Foto_Lenart_Šmid (10 of 300)

Dirke se je v zelo lepem vremenu udeležilo čez 200 tekmovalcev kar je za ta čas lepo število, saj moramo vedeti, da je v Sloveniji porast tovrstnih prireditev ogromen, število tekmovalcev pa s popularnostjo tega športa ne narašča tako hitro.

Organizator je letos, tudi zaradi nove, enostavnejše tehnologije merjenja časov, zopet prestavil cilj na staro mesto – na ravnino, 200 m za lanskim ciljem. Tako so bili boji za najvišja mesta v zadnjem kilometru po strmini, odločeni na ravnem delu trase in seveda bolj zanimivi. Tako kot cilj se je tudi leteči start preselil nekoliko naprej, na staro startno mesto.

Dirke, na kateri kolesarji premagajo nekaj manj kot 800 višinskih metrov, se je udeležil in jo popestril tudi član profesionalne ekipe Cannondale Garmin, Kristjan Koren, ki je s solo vožnjo proti cilju začel že takoj po letečem startu v Vrhpolju. Kristjan je za progo potreboval nekaj sekund več kot pol ure in tako pričakovano, izven konkurence, opravil z vsemi udeleženci prireditve. Takoj za njim je v cilj kot najboljši amaterski kolesar prišel Matej Kimovec (Vaška Runda), najboljša v ženski konkurenci pa je bila Teja Gulič (TUŠ Team).

Nanos_DP_Foto_Lenart_Šmid (27 of 300)

Med kolesarji Izvira sta se najbolje odrezala Bruno Čibej in Franc Mikuž, ki sta zasedla 3. mesti v kategorijah masters E oziroma masters I. V deseterico najboljših v posamezni kategoriji so se uvrstili še Robert Likar in Ivan Mihovilovič, ki sta bila v svojih kategorijah 5., Boris Kampuš je bil 6. V kategoriji masters C, Lucjan Premrn 9. med mastersi D in Boris Fabjan 10. med mastersi F.

Nanos_DP_Foto_Lenart_Šmid (37 of 300)

Organizator je že tradicionalno poskrbel za lepe nagrade, tako za najboljše kot tudi za vse udeležence prireditve z žrebanjem startnih številk. Dirka je potekala brez zapletov in nevšečnosti za kar se KK Izvir Vipava zahvaljuje vsem sponzorjem, donatorjem, prostovoljcem in drugim, ki so kakorkoli pripomogli k organizaciji jubilejne dirke.

Vir: http://www.izvir-klub.si/index.php/8-novice/66-20-kolesarska-dirka-vipava-nanos